Филми, I-ва част

Има няколко филма, които не са много популярни, но аз много харесвам. Надявам се да ти харесат и на теб.

Rozencrantz and Guildenstern

Розенкранц и Гилденщерн са Мъртви

Не е задължително да си запознат със сюжета на “Хамлет”, но помага в някаква степен. Филмът разказва историята на двамата приятели на Хамлет – Розенкранц и Гилденщерн, които бегло се споменават в оргиналното произведение. Младите Тим Рот и Гари Олдман се представят отлично, но едно от най-силните присъствия във филма за мен е на Ричард Драйфус. Макар глуповати и смешни, на пръв поглед, главните герои те карат да се замислиш доста след като филма е свършил. Това най-много харесвам в такива творби.

Big Kahuna

Голямата Риба

Дани де Вито и Кевин Спейси като представители на американска компания за моторно масло, в нещо като телевизионен театър. Култовата реплика в случая се полага на Дани де Вито:

… вече си направил много неща в живота си, за които трябва да съжаляваш – просто още не знаеш кои са.

Glengarry Glen Ross

Гленгари Глен Рос

Съзвездие от големи актьори – Ал Пачино, Алек Болдуин, Джак Лемън, Кевин Спейси, Ед Харис, в друг запомнящ се телевизионен театър. Действието се развива в по-голямата си част в офиса на компания за недвижими имоти, където брокерите се опитват да си изкарват прехраната.

Според мен този филм е доста показателен за живота в Щатите, където (без да има пряка връзка със сюжета на филма), ако убиеш човек може и да ти се размине, но ако укриеш данъци, едва ли.

Big Trouble

Големи Неприятности

Попаднах на филма случайно и много ми хареса. Ако искаш да гледаш един разтоварващ, неангажиращ и изключително забавен филм, горещо ти препоръчвам “Големи неприятности”.

Не особено впечатляващ, но успешен актьорски състав – Тим Алън и Рене Русо са в главните роли, а Денис Фарина и Том Сайзмор блестят, макар и на заден план.